2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula a hatodik legnépszerűbb település (VIDEO)

A városi turisztikai kft. vezetője szerint a siker több okra vezethető vissza. Ezek közül az egyik az Erkel szálló megnyitása. A másik a 2011-ben, a TDM szervezet által megkezdett turisztikai termékfejlesztés, melynek kezd beérni az eredménye. Komoróczki Aliz hangsúlyozta, vannak a sikernek olyan tényezői is, melyet nem tudnak befolyásolni. Ilyen a jó időjárás és a sok hosszú hétvége.

A felmérés kiemeli, hogy a válság előtti utolsó év, 2007 rangsorához képest a belföldiek körében Gyula, a külföldiek körében pedig Sopron lépett annyi helyet előre, hogy bekerülhetett a tízes élmezőnybe.

A helyi idegenforgalmi egyesület alelnöke, Petrucza Zoltán azt mondta, várták ezt a fejlődést, mely bizonyságot ad afelől, hogy a város, a fürdő és a szolgáltatók összefogása nagy eredményre képes.

Gyulára ugyan több magyarországi vendég látogat, egy tekintetben mégis lehet lehet az elégedetlenségre. Míg a rendszerváltás előtt a fürdő előtt parkolni sem lehetett a sok német és jugoszláv rendszámú autótól, most csak Romániából érkeznek látogatók. Ezen szeretne változtatni a várfürdő igazgatója. Boros László Attila a 3Témában azt mondta, óriási potenciál rejlik Szerbiában. Az egykori jugoszláv tagköztársaságok lakóinál még mindig jól cseng Gyula neve, de azt nem tudják, milyen fejlődésen ment keresztül a város.

Várhatóan az elkövetkező években is a fürdő lesz Gyula első számú attrakciója. A létesítmény vonzerejét növeli az új élményfürdő, melynek építése új szintre ért, már látszik a majdani medencék aljzata.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …