2024. április 23., kedd
FONTOS

Fél liter töményt ivott a teherautó-sofőr

A legtöbbször műszaki hiányosságok miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. A teherautók között 44, míg az autóbuszok között 2 járműnél voltak ilyen jellegű problémák. A buszoknál más jogsértést nem találtak az egyenruhások, a teherautók esetében azonban három ittas sofőrrel szemben jártak el.

Egyikük elmondása szerint vezetés közben fogyasztott el körülbelül fél liter tömény szeszesitalt. Mikor a 44-es számú főút Gyula és Békéscsaba közötti szakaszán leállították, a megengedettnél gyorsabban hajtott a több mint 20 tonnás szerelvénnyel. A szonda jelezte, hogy ittas állapotban vezet, ezért előállították vérvételre. Az orvosi vizsgálat közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg.

A német állampolgárságú sofőrt kihallgatását követően a Békéscsabai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és két nappal később ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bíróság elé állították. A Békéscsabai Járásbíróság 2013. február 15-én 4 hónap, 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Ezen felül az eljárás során keletkezett bűnügyi költséget is meg kell térítenie, ami közel 110 ezer forint. A gyorshajtásért pedig további 25 ezer forint szabálysértési bírság megfizetésére kötelezték. Az ellenőrzöttek között volt egy olyan teherautó-sofőr is, aki ittas ugyan nem volt, de a biztonságos közlekedésre teljesen alkalmatlan járművel rótta a kilométereket.

A teherautónak és a pótkocsinak is lejárt a műszaki érvényessége. Emellett a szerelvény szinte valamennyi gumija olyan kopott volt, hogy semmiképpen nem szabadott volna vele közlekedni, ráadásul a tehergépkocsin és a pótkocsin sem működtek a féklámpák.

A háromnapos ellenőrzés során Békés megye útjain összesen 81 teherautó és 2 busz esetében találtak különböző szabálytalanságot az ellenőrzést végző rendőrök.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …