2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Ajándék könyvek L. Simontól (VIDEO)

A köteteket tartalmazó csomag szerdán érkezett meg a városba, itt éppen a polgármester és a könyvtár igazgatója tart szemlét a doboz fölött. Abban olyan szép kötésű, igényes művek szerepelnek, melyek Nobel-díjas írók munkáit tartalmazzák.

A könyvek megérkezésének története van. Görgényi Ernő polgármester elmondta, az államtitkárként azóta leköszönő, ám várhatóan az országgyűlés kulturális bizottságának elnökévé avanzsáló L. Simon Lászlónak nagyon megtetszett Gyula. A frakcióülés idején megnézte többek között az Erkel házat, a várat, és pozitív élményeit most ily módon honorálta.

– A könyvadomány mindig jól jön – ezt már a városi könyvtár igazgatója, Dézsi János mondta.

Az igazgató hangsúlyozta, ezeket a könyveket kifejezetten kölcsönzésre szánják. Úgy fogalmazott, nem lenne értelme a polcon tartogatni ezeket, hiszen úgy vannak kialakítva, hogy bírják a használatot. Ráadásul ezen írások más kötetekben is megtalálhatók, vagyis akkor lesznek igazán hasznosak az emberek számára, ha mindenki elolvashatja ezeket. Dézsi János azt ígérte, ezeket a könyveket 2-3 héten belül lehet majd kikölcsönözni.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …