2024. április 20., szombat
FONTOS

Rendőrök várták a betörőket (VIDEO)

A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói az elmúlt időszakban Békéscsabán és környékén történt betörések körülményeit vizsgálták, amikor a látókörükbe került két férfi. Valószínűnek látszott, hogy a közeljövőben egy külterületi telephelyet vesznek célba, ezért a főkapitányság rendőrei is bekapcsolódtak abba a munkába, melynek célja a páros tetten érése volt. A két férfi, a békéscsabai D. Csaba és az ugyancsak békéscsabai Cs. Róbert 2013. február 23-án délután meg is jelent a területen, ahol raktáron kívül egy családi ház is van. Volt információjuk arról, hogy a háziak éppen nincsenek otthon, ezért feszítővassal, fogókkal és különböző egyéb szerszámmal felszerelkezve próbáltak meg bejutni a lakóépületbe. Több ajtót is megpróbáltak befeszíteni, majd mikor az egyiket sikerült kinyitni, rendőrökkel találták szembe magukat. Mivel feltételezhető volt, hogy fegyver is van náluk, az elfogáshoz a kapitányság a TEK közreműködését kérte. Az egyik gyanúsítottat a házban fogták el. A másik férfi megpróbált ugyan elmenekülni, de nem jutott messzire. Pár méter megtétele után őt is elfogták. Azt a férfit, aki a gyanú szerint az információt adta a párosnak, és a helyszínre vitte őket, a lakásán fogták el.

A gyanúsítottaknál az elfogásukkor a betöréshez használt szerszámokon kívül horgászfelszerelés is volt. Ezzel a betörés előtt egy időre kiültek a közeli csatorna partjára. Úgy tettek, mint akik horgásznak, de valójában a telephelyet figyelték.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya betöréses lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 32 éves D. Csaba és a 26 éves Cs. Róbert ellen. A békéscsabai P. Zoltánt pedig – aki a tippet adta és autójával a helyszínre vitte a gyanúsítottakat – bűnsegédként elkövetett lopás kísérlettel gyanúsítják. Mindhárman őrizetben vannak, a kapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatásuk elrendelését. Vizsgálják azt is, hogy részt vettek-e korábban történt vagyon elleni bűncselekmények elkövetésében.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …