2024. április 19., péntek
FONTOS

238 milliót nyert a GYAKI (VIDEO)

A pályázati siker értékét növeli, hogy összesen 129 milliárd forintos igény érkezett be, de a kiosztásra váró források mindössze 15 milliárdot tettek ki. További pozitívum, hogy a támogatás mellé nem kell önerőt biztosítani. Gajda Róbert azt mondta, a siker annak is köszönhető, hogy a pályázat előkészítésébe sok pedagógus be lett vonva.

Nagyszerű lehetőségként értékelte a projektet a tankerületi igazgató. Petróczki Zoltán elmondta, az elnyert támogatás mintegy 10 százalékát teszi ki a pedagógusok továbbképzése, 40 százalék pedig különböző eszközök vásárlására fordítható. A sikeres pályázat révén a GYAKI-s diákok többek között helytörténeti, idegennyelvi, népismereti, informatikai és elsősegéllyel kapcsolatos képzéseken vehetnek részt.

Gajda Róbert kiemelte, a város oktatással kapcsolatos stratégiájának fontos része az oktatás színvonalának növelése. Emellett nagy jelentőségűnek tartják az energetika kérdését.

A közelmúltban több olyan pályázat is nyert, mely gyulai oktatási-nevelési intézmények korszerűsítését, vagy az ott folyó szakmai munka színvonalának emelését célozzák. Ebbe a körbe tartozik többek között a Mágocsi és a Németvárosi óvoda felújítása, a természettudományi labor és napelemek kialakítása az Erkelben.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …