2024. április 19., péntek
FONTOS

1965-ös szinten a balesetek száma Békésben (VIDEO)

A személyi sérüléses balesetek száma 1965 óta nem volt olyan alacsony, mint most. Mindez a megyei baleset-megelőzési bizottság szerda délelőtti, békéscsabai ülésén derült ki.

Hudák Pál ezredes, rendészeti igazgató szerint alapvetően két okra vezethető vissza ez a pozitív folyamat.

Szabó László, a Magyar Közút megyei szervezetének osztályvezetője elmondta, idén Elek, Dombegyháza és Mezőberény térségét érintik az útfelújítások. Kérdésünkre elmondta, a térségben több kritikus, balesetveszélyes útszakasz található. Példaként említette a Békés és Békéscsaba közötti út kanyarokkal teli szakaszát. Rossz statisztikával bír a megyszékhelyen a busz- és vasútállomás mellett lévő Temető sor is.

Gyulán az elkerülő mellett az Ajtóssy Albert és az Eötvös utca kereszteződését említette. Itt egy pályázat segíthet rendezni a helyzetet.

Gyulára és környékére kitérve Hudák Pál azt mondta, a város kulturális, idegenforgalmi helyzetéből adódóan többletforgalmat generál. Itt található a térség legnagyobb határátkelője, így nagy a tehergépjármű forgalom. Baleseti szempontból Gyulán sem nagyon más a helyzet, mint a megye többi részén, persze eltérések azért adódnak.

A Gyulai Rendőrkapitányság területén 48, személyi sérüléssel járó baleset történt 2012-ben. Ennél több ilyen eset fordult elő a csabai, a szarvasi, az orosházi és békési térségben is. A 48 esetből mindössze 4 köthető ittas emberhez. A város területén 33 baleset történt, ez 34 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …