2024. április 19., péntek
FONTOS

2,5 milliárdos adósságot vesz át az állam Gyulától (VIDEO)

Mint emlékezetes, tavaly októberben derült ki, hogy a kormány eltökélt szándéka, hogy különböző mértékben, de segítsen az önkormányzatoknak. Akkor 60%-ban lett megállapítva Gyula városának adósságának átvállalása. Azóta a tárgyalások eredményeként a 60%-ból 70% lett, Gyula adóssága a nyár közepétől pedig alig több mint egy milliárd forint.

Testületi döntés alapján március első napjával, jogutód nélkül megszűnik a Mezőgazdasági-Városfejlesztési Kft. Eddigi feladatait megosztva fogják ellátni. A polgármesteri hivatal hatáskörébe fog tartozni a piac üzemeltetése, a piac területén lévő üzlethelyiségek hasznosítása, valamint az önkormányzat tulajdonában lévő földterületek haszonbérbe adása. A Közüzemi Kft. veszi át a dögtelep fenntartását, üzemeltetését, a hozzá tartozó állat-egészségügyi feladatokat, a mázsaház és állatvásártér üzemeltetését.

Az önkormányzat 5 millió forinttal kívánja segíteni a volt relégyárban működő, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató kft.-t. A nyíregyházi székhelyű cég így tovább tudja foglalkoztatni a 116 embert, akik a nyílt munkaerőpiacon nem kapnának állást.

A testület megszavazta, hogy egy évben az önkormányzat 4 millió forinttal támogathat szabadtéri rendezvényeket. Idén a pálinkafesztivál, valamint a sódarmustra kap egy-egy millió forintot. A maradék kétmillióról később lesz döntés.

Végül egy törvényváltozásnak köszönhetően, a képviselők elfogadták, hogy a korábbi Gyula Város Polgármesteri Hivatala helyett Gyulai Polgármesteri Hivatal lesz a neve az intézménynek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …