2022. június 30., csütörtök
FONTOS

Munkáltatói fórum a városházán (VIDEO)

Ezek a támogatással legfeljebb két, teljes munkaidőben foglalkoztatott ember számára teremthetnek új munkahelyeket – mondta el dr. Nagy Ágnes, a megyei munkaügyi központ igazgatója.

Tavaly országos viszonylatban Békés megye tudta felmutatni a második legtöbb nyertes pályázatot. Ez összesen 67 pozitív döntést jelentett. Ezek 330 új munkahelyet hoztak létre. A megítélt támogatás csaknem 700 millió forint volt.

A térség országgyűlési képviselője, dr. Kovács József kiemelte, ezen támogatások mellett nagy jelentőséggel bírna az, ha a nagyobb befektetők is vonzónak látnák Békés megyét. Ebben segítséget nyújthatnak az ipari parkok.

A munkahelyteremtő pályázatot az érintettek április 5-ig nyújthatják be. A vissza nem térítendő támogatás keretében új gépek, műszaki eszközök, továbbá az új létesítmények építési költségei számolhatók el. Az igényelhető összeg nem regisztrált álláskereső esetén 1,5 millió forint munkahelyenként.

Nézze meg ezt is:

Emelkedőben a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A kommunális szennyvíz koronavírus örökítőanyag koncentrációja országos átlagban emelkedést mutat – közölte a Nemzeti Népegészségügyi …