2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyulai résztvevők a papi EB-n

A tornán 13 ország képviseltette magát. A bajnokságot Lengyelország nyerte, második lett Bosznia-Hercegovina, harmadik Szlovákia, a további helyezettek sorrendben: Horvátország, Portugália, Románia, Magyarország, Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Ukrajna, Montenegró.

A magyar csapat eredményei: Magyarország – Lengyelország 1:2, Magyarország – Ausztria 7:0, Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0:4, Magyarország – Románia 2:2 (0:2 büntetők), Magyarország – Fehéroroszország 5:0. A csapatok közül a magyar csapat volt az egyetlen a tornán, aki a bajnok lengyel csapat kapujába gólt tudott lőni. A döntőben a bosnyák atyák kikaptak a lengyel csapattól 4:0-ra.

– A bajnokság nemcsak sportból állt, hanem az atyák együtt imádkoztak a szentmiséken különösen XVI. Benedek Pápáért és a következő Szentatyáért. Az ima és a foci mellett a találkozó jó lehetőség volt a beszélgetésre, a barátság ápolására. Szlovéniában továbbra is nagy érdeklődést tapasztaltunk a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia iránt. Sokan voltak az atyák között, akik nagy elismeréssel beszéltek a tavaly Gyulán megrendezett Eb-ről. A következő bajnokságot Fehéroroszországban vagy Horvátországban rendezik – tájékoztatott Dlubala Róbert.

A magyar csapat tagjai: Farkas László, Moldván Tibor, Balogh Tibor, Veress Zoltán, Stefan Zoltán, Topsi Bálint, Rockenbauer László Barnabás OFM, Claudio Misquitta, Fejes Csaba, Barazsuly István, Dlubala Róbert SDS, edző: Takács László.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …