2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Bemutatták a megújult Bréda kastélyt (VIDEO)

 A kastélyt az uniós fejlesztések nyílt napján bárki, ingyenesen megtekinthette. Az országos programsorozat egyetlen Békés megyei állomása Lökösháza volt. Az itt megtartott sajtótájékoztatón Farkas Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke kiemelte, meg kell vizsgálni a lassan mögöttünk lévő, 2007-13-ig tartó fejlesztési időszakot, és azt, hogy min kell változtatni. Hangsúlyozta, az eddigiekhez képest komoly fordulatra van szükség.

A kastély és környezete közel 340 millió forintból újult meg. A fenntarthatóságra vonatkozó kérdésünkre Megyeri Zsolt elmondta, bíznak abban, hogy a meglévő szakemberek tudása elegendő lesz ahhoz, hogy a működés hosszú éveken át biztonságos legyen.

A kastélyt egy kilenchektáros, több száz fából álló park övezi. Itt a tervek szerint egy különleges hangulatú és növényvilágú együttes jön létre. Ezt Zámbó András mutatta be.

A Lökösháza melletti Vásárhelyi-Bréda kastély 1810-ben épült, klasszicista stílusban. Mása az olaszországi Vicenzában található, Andrea Palladio által tervezett Villa Caprának. Bár az elmúlt évtizedekben erősen lepusztult, a közel 290 milliós, pályázati támogatásnak köszönhetően ismét egykori, szebbik arcát mutatja.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …