2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Őrzésre buzdítja a rendőrség a gazdákat

Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy gondoskodjanak a gépek, a bennük lévő üzemanyag, valamint a vetőmagok, vegyszerek őrzéséről. Nagy tétel tárolása esetén ugyanis több millió, vagy akár tízmillió forintot kockáztat az a földtulajdonos, aki nem zárja el ezeket, illetve nem gondoskodik megfelelő felügyeletről.

A külterületeken lévő épületekben, őrizetlen, a lakott területtől távol eső raktárakban lehetőleg ne tároljanak hosszabb ideig nagy mennyiségű vegyszert. Csak közvetlenül a munkálatok megkezdése előtt vigyék oda a szükséges mennyiséget. Igaz ez az üzemanyagra is.

A gépeket ne hagyják éjszakára őrizetlenül a földeken, és a tanyákon, telephelyeken is gondoskodjanak az őrzésükről. Az ilyen helyeket, illetve rendszeresen raktározás céljára használt épületeket nem elegendő egy lakattal vagy egy közepes minőségű zárral lezárni, hanem célszerű vagyonvédelmi cégek, szolgálatok készenléti ügyeletére bekötött, vagy a gazda saját mobiltelefonját automatikusan hívó mozgásérzékelős riasztó rendszerrel felszerelni.

Ha csak időszakosan tárolnak egy helyen nagy értékű gépet, üzemanyagot, vegyszert, vetőmagokat akkor érdemes biztonsági őrt, éjjeli őrt megbízni azzal, hogy tartsa szemmel a területet, és ha bármilyen gyanús mozgást észlel, azonnal értesítse a rendőrséget. Jó szolgálatot tehetnek az őrkutyák is. Meghallják a járművek zaját, észlelik, ha valaki közeledik és ugatásukkal jeleznek, így az őr vagy a tulajdonos azonnal tudja tárcsázni a 107-es segélyhívót.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …