2022. július 4., hétfő
FONTOS

Szigorodnak az ellenőrzések (VIDEO)

A sajtótájékoztatót megelőzően Tóth Tibor megyei katasztrófavédelmi igazgató a szabad sajtó napjához közeledve, jelképesen egy tollal és oklevéllel köszönte meg az újságírók munkáját.

A megye sajátos jellegéből adódóan viszonylag sok területtűz, vegetációs- vagy avartűz alakul ki. Tavaly ebből összesen 680-at regisztráltak, ezért is fontos a megelőzésre felhívni a figyelmet. Nem könnyíti meg a katasztrófavédelem helyzetét a téves jelzések magas száma sem, de ez nem mindig azt jelenti, hogy valaki direkt félre akarta volna vezetni az igazgatóságot.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a tűzesetek jelentős száma általában emberi gondatlanságból, vagy rosszabb esetben szándékosságból keletkezik. A jogszabályi háttér megváltozásával ez évtől már a katasztrófavédelem is szankcionálhat, de a cél elsősorban a megelőzés és nem a büntetés.

A bírság összege 60 ezer forinttól egészen 200 ezerig terjedhet, érdemes tehát mindenkinek odafigyelni a jogszabályok betartására, hiszen nem kell, hogy tűz keletkezzen ahhoz, hogy szankcionáljon a katasztrófavédelem.

Nézze meg ezt is:

Baleset Gyulán, körözött autó Battonyán, elfogás Kardoson

Gyulán, a Temesvári úton 2022. június 30-án 17 óra 45 perc körül egy segédmotor-kerékpárral közlekedő …