2024. április 24., szerda
FONTOS

Alternatív ünnepség a Petőfi téren (VIDEO)

– Nem hinném, hogy van emlékezetesebb esemény a magyarság történelmében – utalt 1848-ra Suchné Szabó Edit. Az MSZP gyulai központú választókerületi felelőse hangsúlyozta, a 165 éve felvetett kérdések ma is aktuálisak. A helyi média figyelme által övezve elmondta, végletesen beszűkültek az ellenzék lehetőségei a sajtóban.

– Haza csak ott van, ahol jog is van – kezdte beszédét Petőfit idézve Bod Tamás. Az Együtt 2014 Párt alapítója a magyar cinizmus rendszeréről beszélt, és a fehérorosz és orosz helyzettel vont párhuzamot. Kitért arra is, hogy a szervezésben részt vevők nem kívántak együtt ünnepelni az elmondásuk szerint önkényuralmat építő kormányhatalom helyi képviselőivel.

Miközben a városvezetés évek óta pártpolitika-mentes városi ünnepségeket szervez március 15-én, az idén is újra szembesülhetünk azzal, hogy a Gyurcsány-Bajnai politika gyulai támogatói ismét külön ünnepelnek. Ők az idén sem kívánnak Gyula polgáraival közösséget vállalva együtt emlékezni a szabadság hőseire – ezt már helyi Fidesz írta a Gyula Tv-hez eljuttatott közleményében.

Hangsúlyozták, nem kívánnak különbséget tenni az ünneplő emberek között politikai hovatartozás alapján, mint teszik ezt azon politikusok helyi hívei, akik súlyos jogsértéseket követtek el a demokrácia sérelmére.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …