2024. április 23., kedd
FONTOS

Látható eredményei lesznek a romastratégiának (VIDEO)

A napokban Brüsszelben, az Európai Parlamentben járt a Gyula Tv stábja, ahol a stratégia egyik kidolgozójával, Járóka Lívia néppárti képviselővel készített interjút.

Áttörést jelentett a magyar uniós elnökség alatt elfogadott romastratégia. Eszerint a stratégiának a diszkriminációmentesség és emberi jogok tiszteletben tartásának biztosítása mellett olyan területekre kell fókuszálnia, mint az egyenlő hozzáférés biztosítása az oktatási rendszerhez és foglalkoztatáshoz, lakhatáshoz és egészségügyi ellátásokhoz.

Az Európai Parlament állampolgári jogokkal foglalkozó szakbizottsága nagy többséggel szavazta meg Járóka Lívia jelentését, az akkor még készülő európai roma stratégiáról.

A képviselő hangsúlyozta, a dokumentum elfogadásával nem dőlhettek hátra a székben. Elmondása szerint Magyarország a gyakorlati megvalósításban sem áll rosszul. Elindult az a munka, mely a lemaradó mikrorégiókat visszacsatolja Európa vérkeringésébe. Ennek első, jól látható eredményei 2016-ra várhatók.

Járóka Lívia kiemelte, az Orbán Viktor vezette kormány roma ügyek iránti elkötelezettségét mi sem mutatja jobban, minthogy ő roma származású politikusként immár a második képviselői ciklusában dolgozhat az Unió központjában.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …