2024. április 25., csütörtök
FONTOS

110 milliót fizethet a várfürdő (VIDEO)

Az ügy előzményei még 2008-ra nyúlnak vissza, amikor Bekecs Ernő munkaszerződését úgy módosították, hogy az egykori gazdasági vezetőt a Munka Törvénykönyve szerinti 2 havi végkielégítés és 50 napos felmondási idő helyett 12 havi átlagkereset és 12 havi felmondási idő illette meg.

2008. végén a cégnél az első számú vezetői székbe Cséfán Lajos helyett Kovacsics Imre ült. Ő szüntette meg 2009. januárjában Bekecs Ernő munkaviszonyát rendkívüli felmondással. A fürdőnél 1 millió 75 ezer forintos átlagkeresettel bíró Bekecs erre februárban beperelte korábbi munkáltatóját.

A gyulai munkaügyi bíróság azt állapította meg, hogy a szerződés módosítás jó erkölcsbe ütközik, és a felmondás jogszerű volt. Ezt az ítéletet, immár 2011. februárjában a megyei bíróság is helybenhagyta.

Másképp döntött azonban a Kúria, mely 16 hónap alatt, az ügyben egyetlen tárgyalást tartva jutott arra a következtetésre, hogy a munkaszerződés módosítása nem ütközött jó erkölcsbe. Ez azt jelenti, hogy Bekecs Ernő munkaviszonya csak 2012. szeptemberében szűnt meg, vagyis a várfürdőt 110 millió 197 ezer forintos fizetési kötelezettség terheli. Ebből bruttó 83,4 millió illeti meg Bekecs Ernőt.

Az összeg részben azért ilyen magas, mert 4 éven át húzódott a bírósági eljárás, és mivel a felmentést a Kúria a korábbi két ítélettel ellentétben nem találta jogszerűnek, visszamenőleg kell kifizetni erre az időszakra a munkabért.

A 110 milliós kötelezettség a cég éves bérköltségének körülbelül 30 százalékát teszi ki. Boros László Attila elmondta, segítségért a fenntartó önkormányzathoz fordultak, döntés hivatalosan meg nem erősített információink szerint a csütörtöki testületi ülésen várható.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …