2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gajda Róbert: 60 milliót ad a város a fürdőnek (VIDEO)

– Cséfán Lajos fürdőigazgatóságának hosszú az árnyéka. Több mint 4 évvel az Ő igazgatósága után is, olyan ügyekkel kell foglalkozni, ami hozzá kapcsolódik, hiszen a szóban forgó munkaszerződést Ő kötötte, hozzáteszem, a tulajdonos és a nyilvánosság tájékoztatása nélkül – fogalmazott.

Gajda Róbert azt mondta, ebben a helyzetben nehéz nyugodtnak maradni, mert felháborítóan nagy összegről van szó. Hangsúlyozta, az ügyben felelősségteljesen kell eljárni. Ennek megfelelően a csütörtöki testületi ülésen egy olyan előterjesztést tárgyalnak, amely a fürdő további zavartalan működését biztosítja. Az alpolgármester kiemelte, ugyanolyan fontos cél az is, hogy az élményfürdő beruházás a megfelelő ütemben, a továbbiakban is folytatódjon.

Gajda Róbert javaslatot tett a korábbi gazdasági vezető számára, mire fordítsa a – mint fogalmazott – “felháborítóan magas összeget”.

– Szeretném felszólítani Cséfán Lajos szerződéses partnerét, hogy ezt a felháborítóan magas összeget a jó erkölcsbe nem ütközően, fordítsa jótékony és hasznos célra, olyan formában, hogy a Gyulai Várfürdőben vegyen 400 darab éves bérletet, amit utána adjon oda olyan gyerekeknek, akiknek egyébként nincs lehetőségük a fürdő szolgáltatásait igénybe venni. Úgy gondolom, ilyen formában minden érintett számára megnyugtatóan le tudnánk zárni ezt az ügyet – jelentette ki.

A csütörtöki testületi ülésen az ide vonatkozó előterjesztés szerint 60 millió forintot ad a 93 százalékos tulajdonrésszel bíró önkormányzat a fürdőnek. Ezt az összeget várhatóan több részletben utalják át. Kérdésünkre az alpolgármester elmondta, az a kötelezettség a korábbi kötvénykibocsátást terheli. A város helyzetét könnyíti, hogy az állam a város adósságának 70 százalékát vállalja át.

Az ügy közvetlen előzményeiről itt olvashat: http://gyulatelevizio.hu/hirek/6103-110-milliot-fizethet-a-varfuerd-video.htm

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …