2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyorshír: 60 milliót vállal az önkormányzat a fürdő 110-éből

Gajda Róbert azt mondta, ebben a helyzetben nehéz nyugodtnak maradni, mert felháborítóan nagy összegről van szó. Hangsúlyozta, az ügyben felelősségteljesen kell eljárni. Ennek megfelelően a csütörtöki testületi ülésen egy olyan előterjesztést tárgyalnak, amely a fürdő további zavartalan működését biztosítja. Az alpolgármester kiemelte, ugyanolyan fontos cél az is, hogy az élményfürdő beruházás a megfelelő ütemben, a továbbiakban is folytatódjon.

Gajda Róbert javaslatot tett a korábbi gazdasági vezető számára, mire fordítsa a – mint fogalmazott – “felháborítóan magas összeget”. Azt mondta, vásároljon 400 éves bérlete, és adja oda rászoruló gyermekeknek.

A csütörtöki testületi ülésen az ide vonatkozó előterjesztés szerint 60 millió forintot ad a 93 százalékos tulajdonrésszel bíró önkormányzat a fürdőnek. Ezt az összeget várhatóan több részletben utalják át. Kérdésünkre az alpolgármester elmondta, az a kötelezettség a korábbi kötvénykibocsátást terheli. A város helyzetét könnyíti, hogy az állam a város adósságának 70 százalékát vállalja át.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …