2024. április 19., péntek
FONTOS

Autós blokádot szervezett Gyulán a Koppány csoport (VIDEO)

A Koppány csoport országos vezetője kiemelte, most kezdték vidékre kiterjeszteni a demonstrációkat, ebben Gyula az élen jár. Balogh Béla azt mondta, a polgári engedetlenség valamennyi eszközét hajlandóak alkalmazni azért, hogy megvédjék az emberek otthonait.

A demonstráción részt vett Tatár József, az Otthonvédelmi Tanács szóvivője. Szerinte mindenekelőtt törvényi megoldást kell találni a helyzet rendezése érdekében.

A kezdetben 28 járműből álló, autós menet 11 órától délután 4-ig a város több pontján feltűnt. Először a Kossuth téren, egy végrehajtói irodánál demonstráltak. Itt becsengettek, és megpróbálták átadni petíciójukat, azonban a végrehajtó azt nem vette át. Tatár József azt mondta, ezen nem lepődött meg.

Az odakint várakozókat Szántó Ernő, a demonstráció szervezője tájékoztatta. A tiltakozások helyszíne délután négy óráig folyamatosan változott. A résztvevők több bankot és végrehajtói irodát felkerestek a városban, mindenhol megpróbálva átadni a petíciójukat. A rendőrség az adott helyszínt lezárta, így az adott időben oda autóval nem lehet bejutni.

A demonstrációt fórum zárta. A szervezők szerint nem kizárt, hogy a közeljövőben ezek a tiltakozások – reményeik szerint nagyobb létszám mellett – megismétlődnek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …