2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyűjtik az aláírásokat a rezsicsökkentésért (VIDEO)

A posta előtt többek között a Fidesz két országgyűlési képviselője, dr. Kovács József és Gajda Róbert várta az embereket. Utóbbi kiemelte, erre a kezdeményezésre azért van szükség, mert a külföldi, nagy szolgáltatók támadják a kormányzat ezen kezdeményezését. Dr. Kovács József azt mondta, a rezsicsökkentés egyik különlegessége az, hogy valamennyi társadalmi csoportot érint.

Az Európai Unióban a fizetésekhez képest Magyarországon a legmagasabb arányú a rezsi. Ezt már Görgényi Ernő gyulai polgármester mondta, aki szerint az önkormányzat, ha tud is segíteni, az inkább csak tüneti kezelés, az átfogó megoldást a rezsicsökkentés jelenti.

A rezsicsökkentést a kormányzat a jövőben várhatóan kiterjeszti a vízdíjakra, csatornadíjakra, szemétdíjakra. Ennek részletein jelenleg egy, Kósa Lajos debreceni polgármester vezette munkacsoport dolgozza ki.

Az aláírásgyűjtő politikusok hangsúlyozták, fontos, hogy a kedvezőtlen bírósági döntés után az emberek megmutassák, támogatják a kormányzat e döntését. A 32 ezer lakosú Gyulán 7 ezer aláírást várnak.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …