2024. április 19., péntek
FONTOS

Szemétszedés a Bodoky zsilipnél (VIDEO)

– Az egyesület tagságát részben a környezet szépítésének igénye, részben a felháborodás vezette, amikor hozzáláttak a munkához – mondta Aranyos István, a Gyulai Kert és Tanyatulajdonosok Egyesületének titkára.

Ezeken a felvételeken is jól látható, hogy a vasúti töltés túloldalán valaki fémforgácsot borított az árok partjára. A járdára elvileg be sem lehetne hajtani autóval, de az ott korábban leszúrt karókat kihúzták. A tanyatulajdonosok egyesületének vezetője szerint nemcsak szemléletbeli, hanem anyagi okai is vannak annak, hogy sokan nem a telepre viszik a hulladékot.

A szervezet több oldalról próbálja megoldani a problémát. Az egyik a fiatalok nevelése. Nyíri Mihály elnök ezért csokival felszerelkezve érkezett a szemétszedésre, és a velük dolgozó gyerekeket megjutalmazta. A tanyatulajdonosok azt is megígérték, hogy figyelni fogják, ki az, aki itt teszi le a hulladékot. Elmondták, akit tetten érnek, feljelentik.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …