2022. június 30., csütörtök
FONTOS

Érzik-e az emberek a rezsicsökkentést? (VIDEO)

 A Szabó család Ötvennégy négyzetméteren, egy nyolcadik emeleti, 1+2 fél szobás lakásban él a törökzugi lakótelepen. Ők a havi megélhetést 144 ezer forintból próbálják megoldani. Ez a pénz hamar elfogy, ezért gondos beosztással élnek, alaposan átbeszélik a pénzügyeket.

Náluk a villanyszámlán látszik a legmarkánsabban a különbség. Szabó Zoltán azt mondta, az ismerősökkel is beszélt a rezsicsökkentésről, és elmondása szerint nem találkozott olyan emberrel, aki ne örült volna ennek.

 – Itt a lakosság többsége egyetért a rezsicsökkentéssel – ezt már Nyíri Mihály, a Gyulai Kert és Tanyatulajdonosok Egyesületének elnöke mondta. Szerinte a meglévő, kétségtelen eredmények mellett további lépésekre lenne szükség.

 Szabóné Tímea háromgyermekes anyukának mondhatja magát. Családjával érzik ugyan a rezsicsökkentés hatását, ám azt is tapasztalják, hogy a program finomhangolása még nem történt meg.

– Annak idején szerintem hiba volt eladni ezeket a szolgáltatókat, mert a haszon kimegy az országból. Van ismerősöm Svédországban, ott fele ennyi a rezsi. Nem igaz, hogy ezt Magyarországon ilyen drágán kell eladni – ezt már a gyulai házában egyedül élő Regele Piroska mondta.

A kormányzat szándéka szerint ingyenessé tehetik a kéményseprést, de mindenképpen tíz százalékot meghaladó díjcsökkentésben gondolkodnak. Úgy számolnak, éves szinten körülbelül 100 ezer forinttal fizet kevesebbet minden magyar család.

Nézze meg ezt is:

Idén is átadták a kitüntetéseket Semmelweis-nap alkalmából

  A Himnusz eléneklésével kezdődött a szerda délután a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházában a …