2022. július 4., hétfő
FONTOS

114 álláshelyet kínáltak Gyulán (VIDEO)

Vagy a hely szűkös, vagy az érdeklődés volt nagy, mindenesetre még a folyosón is sorba álltak az érdeklődők és a kirendeltség munkatársai. Pedig a gyulai kistérség mindig a megye egyik legjobbjaként szokott kitűnni a statisztikából, ráadásul Gyula adatain csak ront Elek, Kétegyháza és Lökösháza. A térségben most 12 százalék a nyilvántartott álláskeresők aránya, a megyei átlag most 17,1. Ezen a legnagyobbat a sarkadi és a mezőkovácsházi kistérség számai rontanak, ott közel 30 százalék az arány – mondta el Zelenányszki Miklós, a kirendeltség vezetője. Beszédében Görgényi Ernő polgármester arra emlékeztetett, hogy a kormányzattól kapott támogatás nélkül most 300-zal több álláskereső lenne a városban.

A szerdai állásbörzét a pályakezdők számára hirdették meg. A gyulai munkaügyi kirendeltség szakemberei előzetesen arra számítottak, 10 ember támogatás nélkül, 90 pedig támogatással talál munkát magának.

A rendezvényre 400 álláskereső mellett 555 munkáltatót hívtak meg. Ezek között volt sokféle, így kerestek környezetgazdálkodási agrármérnököt éppúgy, mint tehergépkocsi vezetőt.

A gyulai kistérségben az egy évvel ezelőttihez képest kismértékben javult a helyzet. Míg idén márciusban 12, addig a tavalyi év ugyanezen hónapjában 13 százalék volt az álláskeresők aránya. Közel 250 emberrel 2193-ra csökkent a regisztrált álláskeresők száma szűkebb pátriánkban. Közülük 335 a pályakezdő, 464 az 50 év feletti.

Nézze meg ezt is:

Főzőversenyt rendez a Gyulahús

  Mintegy tucatnyi csapat részvételével negyedik főzőversenyét tartja szombaton a Gyulahús, a munkatársak a hétköznapokból …