2024. április 23., kedd
FONTOS

Minden forint kettőt ér (VIDEO)

Így értékelt a sajtótájékoztatón Kiss-Rigó László, aki bemutatta az egyházmegye szerteágazó közszolgálati tevékenységét. A szociális intézményekben közel 900 embert látnak el. A gyermekvédelmi szolgálat 5 megyében 3000 fiatallal foglalkozik, az alapfoktól a felsőig terjedő oktatási intézményeiben több mint kilenc és félezer diák tanul.

A megyéspüspök a megállapodás előzményeit bemutatva azt mondta, néhány éve az egyházmegye lapjában bemutatta közszolgálati tevékenységüket, és kérte, aki teheti, lehetőségeihez mérten támogassa munkájukat. Ezután rendszeresen érkeztek támogatások, jellemzően az egyházmegye szegényebb sorban élő tagjaitól.

Windheim József, a bank régiós ügyvezető igazgatója elmondta, az egyházmegye közszolgálati tevékenysége illeszkedik az ő stratégiai céljaikhoz.

Ezért vállalták, hogy gyűjtőládákat helyeznek ki, illetve a támogatások fogadására számlát nyitnak.

Kiss-Rigó László úgy fogalmazott, az OTP támogatásától nem az egyházmegye anyagi helyzetének látványos fellendülését várja, a segítség erkölcsi jelentősége azonban komoly, hiszen minden jó szándékú adományozó tudhatja, az általa adott összeg kétszer annyit ér.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …