2024. április 24., szerda
FONTOS

120 millióból fejlesztették a gyulai turizmust (VIDEO)

A turisztikai fejlesztések több területet érintettek. Ebbe a körbe tartozik a standard túraútvonalak kialakítása és népszerűsítése, a túraútvonalak létrehozása, különböző programok megvalósítása. E pályázat részeként szerezték be a 200 négyzetméteres rendezvénysátrat padozattal, színpaddal, hang- és fénytechnikával.

Komoróczki Aliz projektmenedzser kiemelte, a program fontos célja volt a vendégéjszaka szám növelése. Ebben a szállodák kapacitás bővítése mellett ez a projekt is sikerrel vállalt részt.

Az eredmények közé sorolható, hogy Gyulán az idegenforgalmi adóbevétel 2010-hez képest 56,5 százalékkal, vagyis 31 millió forinttal emelkedett.

A város eddigi, e területen elért eredményeinek rövid bemutatása mellett dr. Görgényi Ernő polgármester szót ejtett a következő évek ezen ágazat számára is fontos stratégia fejlesztési elképzeléseiről. Mint mondta, a Béke sugárút rehabilitációja, és a kastély fejlesztése egy igazi ékszerdobozzá teszi Gyula immár e tekintetben tágabban értelmezhető belvárosát.

Emlékeztetett, a Dunától keletre Gyula immár Hajdúszoboszló mögött a második legnépszerűbb célpontnak számít, és az országos hatodik hely is bizakodásra adhat okot. Mint mondta, a hajdúsági fürdővárossal már csak azért sem tudunk versenyezni, mert itt nincsenek meg a fürdő bővítésének területi feltételei. ezért nem a mennyiség, hanem a minőség irányába kell lépéseket tenni. Fontosnak nevezte, hogy az eddig elért eredményeket megőrizzék, és tovább vigyék.

Az említett program során több feltételt megteremtettek a Gyula kártya bevezetéséhez, beszerezték az elektronikus chip kártyákat és a leolvasókat, valamint a rendszer üzemeltetését lehetővé tevő informatikai szoftvert.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …