2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Ingyen tejet kap 2000 gyermek Gyulán (VIDEO)

Az, hogy a gyulai és eleki gyerekek étkezése kiegyensúlyozottabbá válik, sem a városnak, sem az érintett szülőknek nem kerül egy fillérjébe sem – mondta el dr. Görgényi Ernő polgármester. Ebben a formájában nagy jelentőségűnek értékelte a programot a gyulai központú tankerület igazgatója, Petróczki Zoltán. Az iskolatej program anyagi hátterét a vidékfejlesztési minisztérium biztosítja. Gyulán egy olyan cég szolgáltat, mely az ország több megyéjében lát el hasonló feladatot. Vezetőjük, Szilágyi Balász szerint Békés megye e tekintetben sok pozitív változást tudhat maga mögött az elmúlt években.

A sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester kiemelte, pár évvel ezelőtt már szóba került az iskolatej program bevezetése, de kiderült, hogy nincs érdemi kapacitással bíró tejfeldolgozó üzem. Mint kiderült, az iskolatej programban részt vevő cégnek van hasonló elképzelése a térségben.

Nézze meg ezt is:

A nyugdíjas közösségek ereje

A napjainkban is aktív KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub Gyula egyik legrégebben alakult nyugdíjas szervezete. Egykor alapítótagként, …