2022. július 2., szombat
FONTOS

Szent György lovagja lett Balogh Lajos (VIDEO)

A Szent György vitézek rendjének szabályai szerint a társaságnak a középkorban egyszerre csak 50 tagja lehetett. Vitézei fekete, térdig érő, csuklyás posztó köpenyt viselnek, a köpeny belsejébe van írva jelmondatuk: „Valósággal igaz vagyok e baráti renddel szemben.”

Balogh Lajos ezt egy hatalmas megtiszteltetésnek érzi, mint mondta, ez is egy jel, hogy az étel- és ruhaosztások nem voltak hiábavalóak.

A Szent György Lovagrend tagja lett a közelmúltban vitéz Balogh Lajos. A Visegrádi Szent György Lovagrendet Károly Róbert alapította 1326-ban. A világ első nem egyházi, tehát a legrégebbi világi lovagrendjébe tartozni hatalmas felelősség – mondta el Balogh Lajos. A Szent György vitézek rendjének szabályai szerint a társaságnak egyszerre 50 tagja lehet. Vitézei fekete, térdig érő, csuklyás posztó köpenyt viselnek, a köpeny belsejébe van írva jelmondatuk: „Valósággal igaz vagyok e baráti renddel szemben.” Balogh Lajos ezt egy hatalmas megtiszteltetésnek érzi, mint mondta, ez is egy jel, hogy az étel- és ruhaosztások nem voltak hiábavalóak.

Nézze meg ezt is:

Negyven fellépő áll a nézők elé Gyula közterületein

  Csütörtök este a Premier Művészeti Szakgimnázium békéscsabai növendékei adtak koncertet a Szent Miklós parkban. Ez …