2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Szent György lovagja lett Balogh Lajos (VIDEO)

A Szent György vitézek rendjének szabályai szerint a társaságnak a középkorban egyszerre csak 50 tagja lehetett. Vitézei fekete, térdig érő, csuklyás posztó köpenyt viselnek, a köpeny belsejébe van írva jelmondatuk: „Valósággal igaz vagyok e baráti renddel szemben.”

Balogh Lajos ezt egy hatalmas megtiszteltetésnek érzi, mint mondta, ez is egy jel, hogy az étel- és ruhaosztások nem voltak hiábavalóak.

A Szent György Lovagrend tagja lett a közelmúltban vitéz Balogh Lajos. A Visegrádi Szent György Lovagrendet Károly Róbert alapította 1326-ban. A világ első nem egyházi, tehát a legrégebbi világi lovagrendjébe tartozni hatalmas felelősség – mondta el Balogh Lajos. A Szent György vitézek rendjének szabályai szerint a társaságnak egyszerre 50 tagja lehet. Vitézei fekete, térdig érő, csuklyás posztó köpenyt viselnek, a köpeny belsejébe van írva jelmondatuk: „Valósággal igaz vagyok e baráti renddel szemben.” Balogh Lajos ezt egy hatalmas megtiszteltetésnek érzi, mint mondta, ez is egy jel, hogy az étel- és ruhaosztások nem voltak hiábavalóak.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …