2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Havi több száz tonnás, orosz üzlet körvonalazódik (VIDEO)

Arra viszont egészen biztosan jó volt, hogy egyre nyilvánvalóbbá vált, az akkor már komoly likviditási problémákkal küzdő cégnek lehet keresnivalója a közel 140 millió lakossal bíró, hatalmas országban.

A közelmúltban kormányzati közreműködéssel látogatott az időközben önkormányzati tulajdonúvá alakult cég menedzsmentje Moszkvába. Itt a magyar kereskedőházban is helyet kapnak a gyulai hústermékek. Ezen túl a tárgyalások nem hoztak azonnali eredményt, de a résztvevők azt sejtették, nem utaztak hiába, mert ha minden jól alakul, komoly eredményeket érhetnek el.

Erről egy kicsit többet árult el most Daka Zsolt ügyvezető igazgató. A Gyula Tv-nek adott rövid interjúban kitért arra, egy új orosz vevőt érdeklik a gyulai készítményáruk, májasok és a kolbászok.

– Egyeztettünk egy új orosz vevővel, aki meglehetősen nagy mennyiséget vásárolna társaságunktól. Ez havi szinten akár több száz tonnát jelenthetne, ami igencsak kihasználná a termelési kapacitásainkat. Persze arra számítunk, hogy ez kezdetben jóval szerényebb mennyiség lesz. Egyelőre azért óvatosak vagyunk – fogalmazott Daka Zsolt.

A Gyulahús Kft. exportjának közel felét már most az orosz piac adja, ha ezt az üzletet sikerül tető alá hozni, ez az arány is jelentősen megváltozhat.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …