2022. május 24., kedd
FONTOS

7,5 milliárdból fejlesztik a mályvádi tározót (VIDEO)

Ennek a módszernek több hátránya van, egyrészt az, hogy ha a robbanóanyagot már elhelyezték, akkor a folyamatot nem lehetett megállítani, robbantani kellett. Másrészt, hogy ezt a nagyfokú odafigyelést igénylő munkát a legzordabb körülmények között korántsem egyszerű elvégezni. 

Egy hasonló kapu nemcsak ezen a szakaszon, hanem a felsőbb részen, Antnál is épül. A program további fontos eleme a töltés megemelése. Ez a Fekete-Körös bal partján, vagyis a Gyula felőli oldalon nem kevesebb, mint 13 kilométert érint. 

A videóban a következő képek már a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság székházában készültek. Péntek délelőtt írták alá a közel 7,5 milliárd forintos program kivitelezési szerződését. Bak Sándor az igazgatóság eddigi legnagyobb projektjeként mutatta be az árvízi szükségtározó fejlesztését. Kiemelte, ez egy óriási lépés az árvízi biztonság szempontjából. 

A kivitelezést egy három tagból, a Békés Drénből, a Hazai Építőgép Társulásból és a Duna Aszfaltból álló konzorcium végezheti. Utóbbi képviselője, Szűcs Tamás kérdésünkre elmondta, a legnagyobb kihívást a rossz időjárási körülmények okozhatják.

A program befejezése 2015. nyarán várható.

Nézze meg ezt is:

Az új vatikáni reformok áttörést hozhatnak a világi hívők számára

Egyházi vezetők és teológusok méltatták a Ferenc pápa által március 19-én kihirdetett, a római kúriáról szóló Praedicate …