2024. március 29., péntek
FONTOS

Két kamion ütközött, a polgármester útfelújítást követel (VIDEO)

Délelőtt 11 órakor egy motoros csúszott el az elkerülőn, a Kétegyháza felé vezető körforgalomnál. Ő sem sérült meg, de a rendőrség a helyszínelés miatt az útzárat kiterjesztette a Csabai úti körforgalomig.

A videón később látható kamion már délután 3 órakor zúgott el az elkerülőn. Ekkor dr. Görgényi Ernő tartott sajtótájékoztatót a helyszínen. A polgármester emlékeztetett, nem ez volt az első kamionos baleset az utóbbi időben az elkerülőn. Április 13. és május 29. között három kamionbaleset is történt az érintett szakaszon.

– Elég a kifogásokból, elég a halogatásból! A város nevében követelem, a 44-es út Gyulát elkerülő szakaszának azonnali felújítását! Ha mai baleset egyik résztvevője személygépkocsi lett volna, akkor ma egy család gyászolna. Kérem a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy ne várja meg a tragédiát, hanem előzze meg azt, az út felújításával! – mondta a polgármester.

Az ügyben megkerestük a Magyar Közút Zrt szóvivőjét. Pécsi Norbert azt mondta, a hatáskörükbe tartozó, kisebb felújítások jelenleg, éppen ezekben a napokban is folynak az elkerülő úton. Teljes körű felújítást kormányhatározat alapján a Nemzeti Infrastruktúrakezelő Zrt. végezhet. Utóbbi szervezetnél is érdeklődtünk, válasz egyelőre nem érkezett.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …