2022. július 2., szombat
FONTOS

Hárman pályáznak az Erkel élére (VIDEO)

Győri Etelka magyar-orosz szakos tanár 1987 óta tanít az Erkel gimnáziumban. több más mellett immár 25 éve ő vezeti a diákszínpadot, a magyar nyelv és irodalom munkaközösséget, szervezi az Implom helyesírási verseny gyulai döntőjét. Pályázatában részletesen ír arról, hogy mit szeretne fejleszteni, úgy fogalmaz: “kétszer annyi dolgunk van, hogy hátrányainkat ledolgozva utolérjük közösségi önmagunkat.”

Dr. Pomuczné Nagy Ildikó Anna a 25 éves középiskolai matematika-fizika szakos tanári múltja mellett 16 éves felsőoktatási tapasztalattal rendelkezik. Pályázatában azt írta, vezetőként talpra állított Sarkadon egy szinte minden hatóság által büntetett iskolát. 2008-ban ő is pályázott az Erkel élére, és mint fogalmaz, örömmel látta, hogy elképzelései közül sok megvalósult. Ő erősítené az iskola gimnáziumi profilját.

Szűcs Levente az intézmény jelenlegi vezetője, ezirányú tapasztalata immár 11 évre rúg. Emellett fizikus, fizika tanár, angol-magyar szakfordító. Pályázatában azt írta, vezetése alatt az elmúlt időszakban emelkedett a tanulmányi átlag, a diákok többsége továbbtanul a felsőoktatásban. A korábbi időszakhoz képest több diák jutott be országos verseny döntőjébe, de nemzetközi sikereket is értek el.

A videóban ezután következő képek már a tankerület Ady Endre utcai központjában készültek. Petróczki Zoltánt arról kérdeztük, mi lesz az igazgatóválasztás várható menete. A korábbiakhoz képest változás, hogy a fenntartóváltás miatt már nem a város képviselő-testülete hozza meg a döntést. Az önkormányzat várhatóan nyáron foglal állást a kérdésben, ezután születik meg a minisztérium döntése. Ősszel már vagy új, vagy pedig régi-új vezetővel kezdi a tanévet az Erkel.

Nézze meg ezt is:

Átadták a Libor János-díjakat és a címzetes főorvosi elismeréseket Gyulán

  Bukodi Dóra Anna Bódás János – Ki van jelölve a helyed című szavalatával kezdődött …