2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Támogatja az árvízi védekezést Gyula és a megye (VIDEO)

Ennek értelmében a szövetség tagjai 50-100 forintos lakosonkénti adománnyal csatlakozhatnak az árvízi védekezés költségeihez, és az azt követő károk enyhítéséhez. A döntés értelmében a fürdőváros lakosonként 50 forintot járul hozzá a kezdeményezéshez. Görgényi Ernő polgármester az ülésen hangsúlyozta a szolidaritás a város részéről szinte kötelező, hiszen a Körösök mentén élők tudják, hogy mit is jelent egy ilyen helyzetben a segítség.

A testületi ülés napirendjei közt szerepelt még az adósság konszolidáció miatti eljárásokkal kapcsolatos döntések. Emlékezetes, hogy az állam az adósságcsapdába került 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának átvállalja egy részét. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy a hetven százalékos arányt tekintve közel 350 millió forintot vállal át az állam, ezt az összeget volt szükséges működési hitellé alakítani. Ahhoz, hogy ne legyenek a város működésében problémák egy 150 millió forintos folyószámlahitelt is igényelt az önkormányzat, melyről szintén a rendkívüli ülésen született döntés.

Az árvízi védekezéshez és a károk enyhítéséhez szeretne hozzájárulni a Békés Megyei Önkormányzat is. Kihasználva egy hétvégi megyeszékhelyi fesztivál nyilvánosságát, az önkormányzat 100 ezer forintot ajánlott fel és ezen idő alatt buzdítja gyűjtésre a jó szándékú embereket, az árvízkárok enyhítésére.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …