2024. április 16., kedd
FONTOS

120 vízügyes van még a Dunánál (VIDEO)

Az elmúlt 24 óra legnagyobb hozadéka az Esztergom és Tát közötti szakasz védelmét irányító Szabó János főmérnök szerint, hogy a lehullott csapadék érdemben nem befolyásolta a helyzetet. A KÖVIZIG műszaki igazgató helyettese által említett apadás annyira jó ütemben haladt, hogy a Duna szerda délután Esztergomnál kilépett a harmadfokú készültségből. A helyzet normalizálódását jelzi, hogy a Békés megyei vízügyesek itt már csak figyelőszolgálatot látnak el. A Tolna megyei Bátán két vízügyes szakember vesz részt a munkában.

Követik az árhullámot a Békés megyei tűzoltók. A csoport 110 tagját Komárom-Esztergom megyéből átvezényelték Baranyába, Lánycsók településre. Feladatuk ellennyomó medencék kialakítása, homokzsák töltés, továbbá a fakadó vizek figyelése, valamint buzgár elfogás. Bátán mások mellett 34 hivatásos, Békés megyei tűzoltó magasítja és erősíti a gátakat homokzsákokkal.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …