2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyulán találkoztak az egyházmegye papjai(VIDEO)

Rétvári Bence államtitkár azt mondta, a vallástalanodás megállítása érdekében az egyházaknak a korábbiaktól eltérő módon kell megfogalmazniuk üzeneteiket.

A II. János Pál által meghirdetett újraevangelizáció jelentőségét hangsúlyozta az egyházmegye nyugalmazott főpásztora, Gyulay Endre.

Az egyházmegyei papjainak találkozóját hagyományosan Gyula rendezi. Házigazdaként Kovács Péter plébános, püspöki helynök azt mondta, ezek a rendezvények jó alkalmat jelentenek egyfajta képzésre, hiszen egymástól ilyenkor nagyon sokat tudnak tanulni.

Míg a társadalom nemcsak Európában, hanem hazánkban is öregszik, jónak mondható az egyházmegye papságának korösszetétele, hiszen az idősek mellett sok a fiatal.

A fiatalok megszólításában nem lehet azokat az eszközöket alkalmazni, amit 100, 50, vagy akárcsak 10-20 éve. Hogy egy mai, a korral haladó pap hogyan léphet át ezen a nem könnyű problémán, az sokak számára nehézséget okoz, de van, aki jól tud élni a kor kínálta lehetőségekkel.

Az egyházmegye papjainak találkozója egy kötetlen beszélgetéssel zárult a plébánián.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …