2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyulára költözik a szegedi futball!

Megértve, hogy a város az NB III-as csapatot nem tudja támogatni, s mivel a klubnak nincs saját pályája Szegeden, és még a TAO támogatással létesítendő Tisza-parti stadion építési munkálatai sem kezdődhettek el, ezen kívül a sorozatos rendbontások miatt a klubnak ismételten súlyos pénzbüntetéseket kellett az MLSZ felé fizetnie, a klub vezetése úgy döntött, hogy az utánpótlás csapatok Lóczi István vezetésével és a Grosics Gyula Akadémia szakmai támogatásával Szegeden folytatják a munkát az egyesület jövője érdekében.

Az első csapat viszont ideiglenesen Gyulára, a Grosics Akadémiára költözik, ahol kiváló körülmények között, a sajátjának tekinthető létesítményeket – természetesen ingyen – használva tartja az edzéseket, hazai bajnoki mérkőzéseit pedig a minden igényt kielégítő, ezer fő befogadására alkalmas centerpályán játssza. Pénzügyi okok miatt távozott a szakmai stábból Gálhidi György vezetőedző és Bakó Tibor kapustréner. A játékoskeretben szakmai és pénzügyi okok miatt ugyancsak nagy változások történtek.

A jövőben a fiatalok lényegesen több lehetőséghez jutnak a csapatban, melléjük jó mentalitású, megbízható, a tehetségeket folyamatosan segítő rutinos labdarúgókat is szerződtetni kíván a Szeged 2011. Az elvárás a gárdával szemben egyértelmű: minden körülmények közt az azonnali visszakerülés a másodosztályba.

A klub új neve Szeged 2011–Grosics Akadémia.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …