2023. január 29., vasárnap
FONTOS

Egymillió forintos indonéz segítség az alapítványnak (VIDEO)

Az eseményre kilátogatók betekinthettek a tradicionális indonéz táncok világába, megkóstolhatták és meg is vásárolhatták az ország nemzeti ételeit és kézműves termékeit. A két nap bevételét a szervezők idén is egy hátrányos helyzetű vagy sérült gyermekekkel foglalkozó szervezetnek ajánlották fel, mely idén a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány volt. 

Maruli Tua Sagala elmondta, 1 millió forintot sikerült összeszedni, ami lehetett volna több, de megérti, hogy az emberek többet adakoztak ezen a nyáron az árvízkárosultaknak. 

„ Az indonéz nap egy olyan nap a fővárosban, melyre sokan kilátogatnak, sok a segítő szándékú ember. Ami minket illet, mi már nemcsak úgy érkezünk ide a megyébe mint vendégek, hanem a mi kapcsolatunk jóval több ennél” – mondta el Maruli Tua Sagala, nagykövet.

Görbediné Boncza Katalin, a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány kuratóriumi elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hatalmas segítség ez az 1 millió forint, hiszen itt a nemcsak a gyerekek ellátását végzik, hanem a fiatalok 18. életévük betöltése után is megpróbálnak segíteni.

Nézze meg ezt is:

Erdős Kamillról végez kutatást a Néprajzi Múzeum Gyulán és környékén

Erdős Kamill hagyatékát az Erkel Ferenc Múzeum őrzi. A hatalmas anyag 514 fotó negatívot, kéziratos …