2024. március 29., péntek
FONTOS

Felmentették a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetőjét

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) sajtóirodája az MTI-vel közölte, Csóti András, a büntetés-végrehajtás megbízott országos parancsnoka pénteki hatállyal indokolás nélkül felmentette vezetői beosztásából és rendelkezési állományba helyezte Arató Ferenc bv. ezredest, a Békés megyei bv. intézet parancsnokát.

A közlemény szerint az intézet vezetésével Törzsök Tibor bv. alezredest bízták meg, aki mostanáig a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnokhelyettesi beosztását töltötte be.

Múlt héten pénteken elhunyt egy fogvatartott Gyulán, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A megyei Rendőr-főkapitányság akkor azt közölte: büntetőeljárást indítottak, miután felmerült a gyanú, hogy a 18 éves orosházi férfit zárkatársai bántalmazták. A rendőrség igazságügyi orvos szakértőkkel vizsgálja, valóban történt-e bántalmazás és ha igen, akkor az ebből eredő sérülések vezettek-e a férfi halálához – tették hozzá.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a fejlesztések a Németvárosi óvodában

  A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai …