2023. január 28., szombat
FONTOS

A horgász és a halász is jól jár az új törvénnyel (VIDEO)

– Jó hír a horgászoknak, hogy a Parlament elfogadta a szeptemberben életbe lépő törvényt – bocsátotta előre Farkas Zoltán, aki képviselőként aktívan részt vett annak előkészítésében, majd a tárgyalás során hat kapcsolódó módosító javaslatot nyújtott be, melyeket az Országgyűlés el is fogadott.

Éppen az 1975 óta aktív horgász Farkas Zoltán által megfogalmazottak szerint vezeti be a jogszabály a turista állami horgászjegyet, ami az ország és Békés megye horgászturizmusában is kiemelkedően fontos lépés lehet. Lesznek társadalmi halőrök, és többek között az ő tevékenységük is fontos lesz.

Kérdésünkre válaszolva a megyei elnök elmondta, szerinte a tisztességes horgászok és a tisztességes halászok egyaránt jól járnak a törvénnyel.

A törvény több szempontból is védelmet ígér a magyar földnek – jelentette ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei első embere. Kulcsár László szerint az ellenzék ezzel kapcsolatos kritikái leginkább a politikai zsákmányszerzést szolgálják. Az új szabályozás több olyan szűrőt tartalmaz, melyek meggátolják, hogy olyanok is földhöz jussanak, akik arra nem érdemesek.

Kulcsár László hangsúlyozta, csak földműveléssel foglalkozó személy vásárolhat földet, az ügyletet egy földbizottság hagyja jóvá, ez a szervezet pedig vétójoggal élhet. A földvásárlás hatósági engedélyhez kötött, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek pedig helyi elővásárlási joga van.

Nézze meg ezt is:

A videóinterjúk felhasználási lehetőségeiről tartottak továbbképzést

  Tanárok számára tartottak továbbképzést csütörtök délután, az Erkel Ferenc Gimnáziumban. A rendezvényt a Zachor …