2024. március 29., péntek
FONTOS

Később nyit az élményfürdő – december eleje az új időpont (VIDEO)

A műszaki átadás új tervezett időpontja így november 15. lett, a nagyközönség számára várhatóan december elején nyit az élményfürdő.

Az átadási időpont módosításában vétlen a fürdő, ezt a hitelező bank is elfogadta, ezért a törlesztést később kell megkezdenie a várfürdőnek.

A rendkívüli testületi ülés másik pontja a Közüzemi Kft.-t érintette. Az új hulladéktörvény kimondja, a törvény hatálybalépésekor működő hulladékgazdálkodási közszolgáltatást ellátó gazdálkodó szervezetnek az engedélyt 2013. június 30. napjáig be kellett szereznie. A törvény értelmében, ha a szolgáltatást ellátó gazdálkodó szervezet az engedéllyel ezen határidőn belül nem rendelkezik, a települési önkormányzat a határidőt követő 30 napon belül a szerződést 6 hónapos határidővel felmondja.

Gyula városában a közszolgáltatást ellátó Gyulai Közüzemi Kft. a környezetvédelmi hatóságtól az engedélyt 2013. április hónapban megkérte, de nem kapta meg, ezért az önkormányzatnak a kft.-vel fennálló szerződését 6 hónapos határidővel fel kell mondania. A felmondás időpontjáig a Gyulai Közüzemi Kft. a felmondásra kerülő szerződésben foglaltaknak megfelelően a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról továbbra is gondoskodik.

Gyula város képviselői várhatóan legközelebb szeptemberben üléseznek.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …