2024. április 19., péntek
FONTOS

10 ország művészei léptek fel (VIDEO)

A Shakespeare fesztivál mellett volt, dzsessz, blues, irodalmi humor fesztivál, valamint a Körös-völgyi Sokadalmat, mint népművészeti fesztivált, is ide sorolta a direktor. A Gyulai Várszínház 50. évadában tíz ország művészei léptek fel. A színház 9 500 jegyet értékesített, az ingyenes produkciókkal és a Körös-völgyi Sokadalommal együtt közel 26 000 a nézőszám. A direktor elmondta, ezek szinte pontosan megegyeznek a tavalyi számokkal, mely továbbra is azt jelent, hogy nincs vége a válságnak. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Gyulai Várszínház idei költségvetése is megegyezik a tavalyival, azaz 180 millió forintból kell gazdálkodniuk.

Gedeon József végül elmondta, hogy a hétfői nap folyamán a színház tanácsadó testülete javaslatot tett arra, hogy kiket jelölnek a Sík Ferenc-, a Havasi István-, illetve az Őze Lajos-díjra. Mihályfi Balázs, Balikó Tamás, Gáspár Tibor, illetve Bocsárdi László, Mátray László, Szakács László, valamint Fodor Tamás és Nemes Levente közül három ember kapja a kitüntetéseket.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …