2024. április 20., szombat
FONTOS

Nem jutott messzire az autótolvaj

Ismeretlen elkövető egy gyulai garázsból nemcsak az elektromos és kéziszerszámokat, háztartási eszközöket és 35 kg mézet vitt magával, hanem az ott parkoló autóba is beült és elhajtott.

R. Tamás helyi lakos 2013. augusztus 12-én hajnalban a városban lévő egyik garázssorhoz ment, ahol feltört egy garázst. A szerszámokat és egyéb értékeket az ott parkoló nyitott autóba pakolta, a járművet a gépkocsiban hagyott indítókulccsal beindította és elindult Békéscsaba felé. Út közben azonban balesetet szenvedett. A 44-es számú főút melletti szervizúton közlekedett és a pósteleki elágazásnál lehaladt az útpadkára, ahol a jármű futóműve meghibásodott, így nem tudott tovább haladni. Az eltulajdonított értékeket a közeli erdőbe vitte és a gépkocsit megpróbálta megsemmisíteni, felgyújtani. Mivel nem sikerült, ideges lett és az emelővel összetörte az autót.

A rendőrök ekkor érkeztek a helyszínre, ahol elfogták a 22 éves férfit. Előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

R. Tamás beismerő vallomást tett és azt is elmondta, hogy hajnalban egy másik garázst is megpróbált feltörni, azonban a hevederzár miatt oda már nem tudott bejutni. Az volt a célja, hogy az ellopott értékeket az autóval együtt eladja, hogy így szerezzen pénzt magának. A gyulai kapitányság bűnügyi osztálya lopás, rongálás és jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárást kezdeményezett és őrizetbe vette a férfit.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …