2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kiváló eredmények a gyulai atléták mögött (VIDEO)

Mint arról már beszámoltunk, Süli Richárd a hollandiai Utrechtben képviselte Magyarországot, és lett 10. a 800 méteres síkfutásban. Az utolsó napon aztán más is történt, lesérült a magyar 4×100-as váltó egyik tagja, és a gyulai tehetséget hívták be a helyére. Süli Richárd egy, a sajátjánál jóval rövidebb távon tehát döntős csapat tagja lehetett a nála döntően idősebbeket felvonultató mezőnyben.

Hasonlóan meglepő eredményt ért el Szabó Sándor, aki a felnőttek mezőnyében, alföldi futóként nyerte meg az V. Nyílt Hegyifutó Országos Bajnokságot. Ő a nem kimondottan kedvező előjelek ellenére is remek teljesítményt nyújtott a visegrádi terepen. Szabó Sándor megnyerte a versenyt, így meghívást kapott a hegyifutó világbajnokságon induló magyar válogatottba.

A sajtótájékoztatón a sikeres atléták edzője, Kertes István elmondta, egy hegyi verseny számára nem tűnik ideális felkészülési helyszínnek Gyula, de a Fehér-Körös gátja alkalmas terepnek bizonyult. Görgényi Ernő polgármester azt mondta, a város erejéhez mérten támogatja a tehetséges sportolókat. 

A gyulai atléták eredményének értékét növeli, hogy a támogatások ellenére nehéz körülmények között készülnek.

Nézze meg ezt is:

Megáldották a gyermekeket a templomszentelés évfordulóján

  Április 21-én a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóját ünnepelték Gyulán. Emellett ez a …