2024. április 20., szombat
FONTOS

Jól vizsgáztak a turisztikai szolgáltatók Gyulán (VIDEO)

A hazai turisztikai szektor jól vizsgázott, az eredmények szerint a múzeumok problémamegoldó készsége kiemelkedő, a szállodák pedig a legmagasabb pontszámot kapták a személyzet kedvessége miatt.

Ez a fajta udvariasság már nem megy meglepetésszámba, ha a gyulai szállodák valamelyikénél érdeklődik az ember.

Az egyik belvárosi szálló vezetője, Arató Henrietta szerint a megjelenés, a műveltség, a modor és a mosoly a legalapvetőbb elemei a vendégekkel való kommunikációnak. A szállodákra vonatkozó értékelés ugyan a kutyás vendégekre tér ki részletesen emellett azért sok tényezőnek köszönhető a jó összkép.

A videóban záródik az ajtó Erkel Ferenc felújított szülőházában. Ez az épület az egyik legjobb példa az akadálymentesítésre, amit a felmérés során külön vizsgáltak.Dr. Németh Csaba muzeulógus azt is elmondta, különösen büszkék arra, hogy pozitív visszajelzéseket kaptak a teremőrök munkájával kapcsolatban.

A felmérés szerint a megkeresett éttermek 58%-a határozott igennel felelt arra a kérdésre, hogy gluténérzékeny vendégek számára készítenek-e ételeket. Gyulán még olyan pizzériát is találtunk, ahol meg tudják oldani, hogy a lisztérzékenyek is jóllakva távozzanak.

A tesztelt szolgáltatók értékelése során az azonnali válaszadás és a visszajelzés, valamint annak gyorsasága mellett az ügyfélszolgálatok problémamegoldási hajlandósága és tájékozottsága, továbbá a kedvesség is kiemelt szempontként szerepeltek.

A kutatás során 275 telefonhívást bonyolítottak le és ugyanennyi emailt küldtek ki. Összességében a telefonos elérés bizonyult jobbnak: a célhelyek 93%-át sikerült telefonon elérni, míg az email-es elérés aránya némileg alacsonyabb, 79 %-os volt.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …