2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Pósteleken rendezték a megyei vadásznapot (VIDEO)

Egy ilyen esemény elmaradhatatlan része a főzés, de a pósteleki őzek és dámvadak biztonságban voltak, nekik csak a szokatlanul sok érdeklődővel kellett megbirkózniuk.

A vadászok nem lehettek elégedetlenek az elmúlt időszakkal kapcsolatban – derült ki megyei vezetőjük szavaiból. Csoma Antal elmondta, a térségben 100 ezres a fácán törzsállománnyal bírnak, emellett 200 ezer fácánt neveltek. Kiemelte, országos szinten több vaddisznót lőttek, mint amennyi nyulat hasznosítottak. A vaddisznó állománya Békésben is 34 százalékkal nőtt, és pusztítják az apróvadat. Így ezek védelme kiemelten fontos feladat.

2013-ben a legrangosabb elismerést a Gyomaendrődi Csejti Vadásztársaság érdemelte ki, nem kis részben a tőkés réce zárt téri tenyészete miatt.

A vadásznapokon immár hagyománynak számít, hogy a díjakat Hajdú Antal csabai rendőrkapitány és Farkas Zoltán megyei elnök adja át. A 2014-ben kezdődő uniós pénzügyi ciklus egyik fontos területfejlesztési döntéshozója elmondta, Békés megye szinte érintetlen, ipar által nem szennyezett természeti értékeivel komolyan építhet a vadászat által kínált lehetőségekre.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …