2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Személyi kérdésekről is döntöttek (VIDEO)

A képviselő úgy fogalmazott, nincs jó üzenete annak, hogy a kórházba érkezőknek egy füstfelhőn keresztül kell bejutniuk egy egészségügyi intézménybe, nem beszélve az eldobott csikkek látványáról. Alt Norbert alpolgármester úgy reagált, tudnak a dologról és már el is indultak az egyeztetések a helyzet megoldására.

A fő napirendek során döntött a grémium a Gyulai Várszínház igazgatói álláshelyére érkezett pályázatról, így további öt évre ismét Gedeon József eddigi igazgatót választották meg, bruttó 440 ezer forint alapfizetéssel. Személyi változás történt az egészségügyi alapellátás élén, az eddigi vezető, Kiss László a fővárosban kapott állásajánlatot, helyére Jónás Elekné került, egyenlőre megbízott vezetőként.

Az állam tizenkét városban, öt fővárosi és hét vidéki településen rendelkezik koncessziós joggal játékkaszinók létrehozására. A hét település egyike Gyula, így a város vezetése mérlegelve egy ilyen lehetőség turisztikai hozadékát, egy állásfoglalást szavazott meg, amely támogatja, hogy a fürdőváros területén üzemelhessen ilyen szórakoztató egység. 

Zárt ülésen a képviselők a Havasi István-díj oda ítéléséről döntöttek.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …