2024. április 24., szerda
FONTOS

70 százalékon áll az erkeles labor (VIDEO)

A kedd délelőtti sajtótájékoztatón Gajda Róbert alpolgármester hangsúlyozta, minden korosztályra kiterjedően próbálnak fejlesztéseket megvalósítani a városban.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gyulai tankerületének igazgatója, Petróczki Zoltán kiemelte, a pályázat egyik feltétele volt, hogy általános iskolákkal kössön megállapodást az Erkel gimnázium, írt a tankerület valamennyi ilyen intézményét bevonják a programba. Hangsúlyozta, egyfajta szemléletváltás is kezdetét veheti.

Görgényi Ernő polgármester szerint itt egy stratégiai beruházásról van szó, melynek révén vonzóbbá teszik a város egyik fontos iskoláját.

A természettudományos labort nemcsak az Erkel gimnázium, hanem 16 más iskola diákjai is használhatják. A résztvevő intézmények 7-8. osztályos tanulói összesen 480 órában vehetik igénybe az itteni szolgáltatásokat. A tanrendbe beépített foglalkozásokon túl délután szakkörök, tehetséggondozó foglalkozások szervezésére is lehetőség nyílik. A középiskolásoknak elsősorban az érettségi vizsgákon elvégzendő kísérletek gyakorlására lesz lehetőségük.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …