2024. április 23., kedd
FONTOS

Békéscsaba marad a régiós Volán központ (VIDEO)

A csütörtök délelőtti, békéscsabai sajtótájékoztatón Vantara Gyula polgármester jelentette be, hogy a három megyét lefedő szervezet központja Békéscsabán marad.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt vezérigazgatója, Márton Péter azt mondta, az átszervezés ebben a térségben késedelmet szenvedett, márpedig a társaságoknak fel kell készülniük a 2016-os piaci nyitásra. Megerősítette, hogy a régiós központ Békéscsaba lesz, egyben hangsúlyozta: az átalakulás nagy lehetőség, de nagy felelősség is. A cég élén történt személycserével, vagyis Szarvas Péter távozásával és Fekete Antal érkezésével kapcsolatban azt mondta, erre az átalakulás ütemében való csúszás miatt került sor.

A sajtótájékoztatón röviden bemutatkozott Fekete Antal, aki a Körös Volán mellett a régiósítást vezénylő Dél-Alföldi Közlekedési Központ vezérigazgatója is.

Az új társaság 2700 munkatársával a Dél-Alföld egyik legnagyobb foglalkoztatója lesz. Mintegy 1000 busszal 150 millió utazást bonyolítanak le egy évben. A 100 százalékban állami tulajdonú cég árbevétele 20 milliárd forint körül alakul.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …