2024. április 20., szombat
FONTOS

100 millióból szépül a Corvin sétány (VIDEO)

A Corvin sétány közelmúltbeli és jelen állapotában nem nevezhető turisztikai látványosságnak, de várhatóan ez év végéig nem szégyenkezésre, hanem büszkeségre ad majd okot a gyulaiaknak.

A Corvin és a Komló szálló korszerűsítésével ugyanis ez, a döntően magántulajdonban lévő terület is megszépül. A járműközlekedés megtartása mellett a szállótulajdonosok és az önkormányzat egy sétányt alakít ki itt.

Az erről szóló megállapodást kedd délelőtt írták alá a városházán.

Az itt megtartott sajtótájékoztatón a Komló tulajdonosa, Rapport István szerint ugyan elsősorban a Béke sugárút felé mutatják meg a századfordulós arculatot, de lesz vonzereje egy szép térnek az épület mögött is. A Corvin tulajdonos Bozó András “minőségi közterületben úszó épületekről” beszélt.

Az összesen mintegy 100 milliós, 2000 négyzetmétert érintő beruházás kétharmada a két szálló területére esik. Ez közterületként működő magánterület lesz. A fennálló közel egyharmados részt az önkormányzattal közösen fejlesztik.

A megállapodás létrejötte kapcsán Görgényi Ernő polgármester kiemelte a két építész-tulajdonos példamutató hozzállását. Gajda Róbert alpolgármester a távlati tervekkel kapcsolatban elmondta, a következő évek során azt szeretnék elérni, hogy létrejöjjön Gyulán egy olyan, hosszú sétáló övezet, mely az országban párját ritkítja.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …