2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A Szeged-Csanádi Egyházmegye közleménye

A Szeged-Csanádi Egyházmegye közleménye

 

A Szeged-Csanádi Egyházmegye a Népszabadság Online (Nol.hu) által közölt hírekben értesült arról, hogy adónyomozók feljelentés alapján rajtaütésszerűen jelentek meg az Egyházmegye hivatalában. A hír azzal teljes, hogy ezzel egy időben a Gál Ferenc Főiskolán is ugyanez történt. Az Egyházmegye azt valószínűsíti, hogy a feljelentő(k) nem politikai szándékkal járt(ak) el, hanem pszichiátriai kezelés alatt álló, vagy arra szoruló személy(ek)ről van szó.

 

A Nol által közölt háttér információ azonban egyértelműen tudatlanságból, alattomos szándékkal elkövetett, félretájékoztatást tartalmazó támadás a Szeged-Csanádi Egyházmegye ellen, melyet az köszönettel fogad.

 

A Szeged-Csanádi Egyházmegye örömmel és készséggel működik együtt a NAV nyomozást végző munkatársaival, és kifejezi háláját szakszerű munkavégzésükért, abban a meggyőződésben, hogy bizonyos értelemben vett közszereplőként nemcsak becsületesnek kell lennie, hanem annak is kell látszania; a nyomozás lezárását követően várhatóan ezt igazoló dokumentummal is rendelkezni fog. Az pedig, hogy a Gál Ferenc Főiskolán a munkatársak egy napig fegyvert viselő személy társaságában dolgozhattak, növelte biztonságérzetüket.

 

A Szeged-Csanádi Egyházmegye a nyomozást lezáró határozat kézhezvételét követően szívesen ad tájékoztatást az ügy részleteiről és tanulságairól, és ha arra térítés ellenében lehetőséget kap, a szegedi Reok Palotában alkalmi kiállításon is bemutatja az ügy érdekesebb dokumentumait.

 

Szeged, 2013. október 9.

 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …