2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Márton napot ünnepeltek (VIDEO)

Az óvodások meghívókat, szüleikkel együtt egyedi lampionokat készítettek, és német nyelvű énekeket tanultak a felvonulásra. – A szervezők a gyermekek szintjén próbálják ezt az ünnepet megfogalmazni, hogy ők is értsék – mondta Fazekas Sándorné, a tagintézmény vezetője.

Hozzátette, hogy ezt a Márton napi hagyományt úgy szeretnék ápolni, hogy a gyermekek is osszák meg amijük van, ne legyenek irigyek. A szeretetet próbálják így átadni számukra.

A gyulai német önkormányzat elnöke, Mittag Mónika elmondta, hogy milyen hagyománya van ennek az ünnepnek. Tarsoly Sándorné már nem először vesz részt ezen a rendezvényen, és minden alkalommal szívesen gondol vissza erre a Márton napi ünnepségre.

Minden évben meghirdetik a legnehezebb lúd díját, amelyet idén Szabó László tenyésztő 10 éves, 9 kg 90 dkg súlyú Libu nevű gúnárja nyert el. A hagyományok szerint a győztes lúd vezetésével indult el a felvonulás a Németvárosi óvoda és az Apor tér között.

A videóban ezután következő felvételeken már a Galbácskerti óvoda pillangó csoportja vonul. Az itteni, immár 13. éve megrendezett Márton napi rendezvények fókuszában a vásár áll.

– Itt gyerekek saját kézműves termékeiket is értékesítik – mondta el Gugolyáné Marosán Márta, az óvoda vezetője. Mint a képeken látható, nagy volt az érdeklődés a kézműves termékek iránt, így a vásárt várhatóan jövőre is megrendezik.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …