2024. április 19., péntek
FONTOS

Vita az adókulcsokról és a keresetekről (VIDEO)

A témában kedden az Együtt 2014 és az MSZP közös országgyűlési képviselőjelöltje, Bod Tamás sajtótájékoztatón ismertette, hogy meglátásuk szerint miért igazságtalan az egykulcsos adó. A jelölt elmondta, aki egymillió forintot keres, az is 16 százalékot adózik és aki 49 ezret szintén, ezért meglátásuk szerint egy igazságosabb, progresszív, kétkulcsos adóra lenne szükség 2014-től.

A sajtótájékoztatón a képviselőjelölt egy táblán mutatta meg, hogy az egy kulcsos adó miatt a térség Fideszes országgyűlési képviselője, dr. Kovács József 281 ezer forinttal keres többet.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra a Fidesz városi szervezete reagált. Ebben azt írják, hogy Bod Tamás és a bukottak csapata az adóemelésért gyűjt aláírásokat. Visszaállítanák ugyanazt a kudarcos adórendszert, amely 2010 előtt volt, amikor a munkavállalók fizetésének felét elvitte a magas adó, a fizetéseket csökkentették, a gyermeket nevelőket pedig nem segítették.

Ennek az adórendszernek, az alacsony adókulcsnak és a családi adókedvezménynek az eltörlése automatikusan adóemelést és a fizetések csökkenését jelenti a munkavállalók elsöprő többségének. Ha Bod Tamáson múlna, megint a bankok adóznának kevesebbet és a családok húznák a rövidebbet – írják a közleményben, mely így zárul: ” Mindamellett, hogy Bod Tamás szeret mások zsebében turkálni, azt változatlanul nem tudjuk, hogy vajon Bod Tamás, a bukott újságíró jelenleg miből él?”

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …